Ce mult te-am iubit – Cezar Pârlog

Ce mult te-am iubit – Cezar Pârlog este o carte pe care aș putea să o compar cu un flacon de pastile. Pastile împotriva plictisului și a realității. Recunosc, pe alocuri are un umor pe care eu nu l-am experimentat sau pe care nu știu să îl gust, dar au fost și momente în care m-am amuzat și m-am întrebat dacă situațiile acelea chiar există prin vreun colț de țară sau de lume. 

cezar

Dincolo de titlul care te poate induce în eroare, cartea te păcălește de la bun început. Dacă ai crezut o singură clipă că este o carte obișnuită, te anunț că te-ai înșelat. Nu este o odă închinată unei femei pe care cineva a iubit-o (bag seamă că poți confunda ușor autorul cu personajul masculin din carte), este o odă închinată femeii, indiferent de numele pe care îl poartă: Alice, Alina, Cornelia, Doina. Nu este prezentată în formatul clasic și „poveștile” care o alcătuiesc poartă numele unor femei și au o lungime de doar câteva rânduri. 

Nu am mai citit o carte inspirată de o agendă telefonică și de cuceririle din viața cuiva. Nici acest format nu știu dacă l-am mai citit. Poză scurtă, foarte scurtă. 🙂 

„De cîțiva ani m-am recăsătorit, dar încă mă mai văd cu fosta soție, Laura. Iar uneori, stau și două, trei săptămâni pe la ea, ăi ud florile, am grijă de pisic. E și el un suflețel, trebuie să-l îngrijească cineva. În plus, îmbrăcat cu pijamaua ei, pot sta ore întregi în brațe cu broasca aia țestoasă uriașă cu care ea doarme. Iar cînd facem dragoste, dacă ar veni și ea, ar fi exact ca în perioadă noastră bună.”

Fie că prezintă situații sau emite supoziții, autorul îmbracă totul în umor și prezintă cititorului o carte care să îl scoată din amorțeală. Eu am citit cartea cu pauze. Nu știu dacă aș fi putut să o citesc cap-coadă într-o singură zi. Și cred că pauzele îi sporesc farmecul. Pe mine m-a scos din zona de confort. Eu prefer poveștile cu subiect și predicat, conținut și fire alambicate. I am a drama queen, ce să faci? 🙂

Sper că v-am trezit curiozitatea. Este o carte de răsfoit măcar pentru a descoperi altceva. 

Despre carte: 

An aparitie: 2018

Autor: Cezar Parlog

Categoria: Literatura Romana

Editie: Necartonata

Editura: LIBRIS EDITORIAL

Nr. pagini: 142

 

Reclame

8 gânduri despre ”Ce mult te-am iubit – Cezar Pârlog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.