Trambulina, bat-o vina! – Nicoleta Sibișan, ilustrații de Amandine Bănescu

Vă plac poveștile? Sistemul solar? Poeziile? Atunci, Trambulina, bat-o vina este o carte pe care ar trebui să o aveți pe rafturi! Este o carte extrem de atractivă și colorată. Parte și mai bună? Este interactivă! Puteți participa și voi, ba mai mult, la sfârșitul ei veți găsi câteva pagini cu informații despre Sistemul solar, apoi două teste unde vă puteți verifica noile cunoștințe. 

Asta este partea mai serioasă. Partea distractivă este asigurată de girafa Tina, o girafă pusă pe șotii și pe sărituri. Ea nu era vinovată! Vinovat era cel care a adus o trambulină atât de aproape de ea. Vinovată mai este și bufnița aceea băgăcioasă care voia să îi ia locul pe trambulină și care o încuraja să sară tot mai sus și să îi spună ce vedea în depărtare. Și-a sărit, și-a tot sărit până a ajuns pe Lună! Cum să ajungă înapoi pe Pământ? Toată lumea necuvântătoarelor ar fi ajutat-o, dar cum? Nu are nimeni un lasou așa mare, nici scara nu îi ajută. Mmm, grea misiune! Măcar va face niște surfing stelar. Cum? Nu v-am spus? Ups…

Bufnița o pățește, doi țânțari discută despre mâncare și doi șoricei se gândesc la salvarea Tinei. O adunătură tare pestriță!

tina

Faptul că este scrisă ca o poezie i-a conferit poveștii o muzicalitate aparte. Bineînțeles că am acompaniat-o noi cu chicote prelungite! Este o cărticică tare amuzantă și extrem de colorată! Ilustrațiile sunt super reușite și potrivite pățaniei Tinei. Mi-a plăcut tare mult ideea de la sfârșitul cărții. Paginile cu informațiile despre sistemul solar sunt foarte utile și am promis că dau și eu cele două teste. Acuș e acuș, Maria mă depunctează drastic! 

Cartea a apărut la Editura Cutiuța cu povești și o puteți cumpăra de pe site-ul lor, adică de aici. Veți descoperi și mai multe povești captivante în lumea lor colorată și magică! Mai multe imagini cu Tina aveți aici. 

Reclame

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. evaancutahamza spune:

  Astazi ti-ai propus sa ma tentezi maxim. 😀

  Apreciază

  1. ancasicartile spune:

   Să îți mai spun că mai mai am o recenzie la o carte pentru oamenii mari? :)))

   Apreciat de 1 persoană

   1. evaancutahamza spune:

    :))) Mda, nu mai zi nimic. Intru acum sa o citesc si pe aia. Si plang ca eu nu mai sunt capabila de citit mult, pana ajung in pat, sunt atat de franta, incat daca reusesc 10 pagini e bine!

    Apreciat de 1 persoană

   2. ancasicartile spune:

    Te cred! Eu am tot profitat, dar și când pic….

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s