Anca scrie... · Articole diverse

Toamnă, ploaie și carte

Sunt Anca, sunt născută toamna și îmi place să citesc. Parcă fac prezentarea la Clubul Cititorilor Anonimi. 🙂

Toamna a făcut mereu parte din mine și din sufletul meu. Este singurul anotimp pe care îl pot asemăna cu o carte. Ați observat câte nuanțe pot avea frunzele toamna? Câte culori are toamna pe paleta să și ce pânze așterne pe șevaletul ei?

Cam așa face și o carte. Îți ia sufletul și ți-l învăluie în tonuri mai calde sau mai reci. Îți face sufletul să se înfioare sau ți-l încălzește numai cu ajutorul cuvintelor. Te alină atunci când ai nevoie de un prieten. Îți oferă o rază de speranță atunci când nimic nu mai are sens. Îți oferă biletele spre o destinație nouă.

Câte sentimente și câte vieți se ascund în câteva sute de pagini? De câte bucăți de suflet te împiedici printre rânduri? Cât la sută este ficțiune și cât este adevăr?

Cartea a fost întotdeauna prietenul meu bun. Nu am mai fost singură de când am învățat să citesc. Am ales-o și când am avut nevoie de relaxare și când am vrut să uit.

Problemele nu dispar dacă citești, dar îți poți deconecta sufletul și mintea de la ele. Ai un moment de respiro și poți analiza la rece cum să te repui pe șină. Eu așa funcționez.

Am probleme, mi-e greu, mi-e bine, vreau să uit, vreau să evadez, vreau să mă eliberez, vreau un moment de mine cu mine. Aleg cartea. Ea mă așteaptă. E acolo și nu îmi face reproșuri și mă îmbrățișează, îmi lasă sufletul să se culcușeasca și să se desmierde.

Iau pauză uneori și trăiesc ce am citit. Închid ochii și încerc să îmi însușesc toate trăirile și toate lecțiile.

Cartea este aleanul sufletului meu. Pentru tine?

Reclame

11 gânduri despre „Toamnă, ploaie și carte

  1. Până anul acesta, nu iubeam așa de tare toamna… Acum, tocmai multitudinea ei de tonuri m-a atras, aș vrea să fie mereu toamnă. Cărțile sunt pentru mine hrană pentru suflet, cei mai buni prieteni.

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s