Recenzii

Ultimul viking – Oana Arion

 

ultimul-viking-seria-nemuritor-vol-1-4300-2
Mai întâi de toate vreau să punctez doua lucruri, care, stiu, se bat cap în cap, dar tot o fac : mor de ciuda!

A. Pentru că nu am citit-o mai demult
B. Dacă știam ca finalul acestui prim volum se desfășoară chiar de Halloween, îmi luam un costum de vrăjitoare, ma așezam frumos pe canapea și mă apucam de devorat, pardon, de citit.
Romanul debutează și se termină cu Victoria, și o scurta autocaracterizare:

” Eu sunt Victoria Grey, crescuta și educată în încântătoare tradiție sudista, fiica și soră devotată. Nimic ciudat până aici, nu-i așa? ” ( partea de început)

” Eu, Victoria Grey, o simplă fata care până de curând trăisem parcă în bezna, învârtindu-ma într-o realitate îngustă și banală, aveam un wyvern în baie, un vampir în pat și o groază de amintiri incredibile”
Curioși de cum s-a ajuns aici?

Victoria Grey era o tânără normala. Hotărâta, ambițioasă și gata să demonstreze familiei ca putea sa reușească să își atingă visul. Renunțase la siguranța unei cariere de medic veterinar, pentru a se aventura în amenajarea și conducerea unei cafenele pe care o cumpărase de la bunicul ei.

După ce pune totul la punct, ajutată de sora ei, Dodo, singura care pune umărul la realizarea visului său, Victoria este la câteva ore distanță de o noua viață. Da, va gândiți, va avea loc inaugurarea cafenelei. Da, asta în planul normal.
Dar, viața ei va capăta o turnura interesantă la ceas de noapte.

O replică ” ei nu trebuie sa ?tie ” și o moneda, pe care le primește de la un necunoscut rănit, pe gangul de lângă cafenea, sunt factorii care îi vor îmbina Victoriei lumina și întunericul, normalul și paranormalul. Fiind martora incidentului nefericit, Victoria va fi interogata de chipesul polițist Liam, cel care va cauta sa o protejeze când înțelege pericolul ce planează asupra ei.

În viata liniștită, ordonata și planificata a Victoriei, apar deodată personaje dubioase, care au ca scop recuperarea monedei. Tânăra afla de povestea țesută în jurul acesteia, după întâlnirea ei cu Arrio, un tânăr superb, cu ochi argintii și puțin….vampir.

Mi-a plăcut nonșalanța cu care Victoria accepta condiția lui Arrio, dar și pragmatismul cu care privește întreaga situație. Nu lesina, nu tremura, nu se vede ” victima națională „.

Apariția celor din tabăra Răului, care doresc să recupereze moneda pentru a-și însuși puterea blestemului care plana asupra tezaurului ultimului viking, arunca acțiunea cărții în aer și te tine pironit în scaun, cu sufletul la gură.  În lupta lor pentru reîntregirea tezaurului, nu putea sa lipsească Ian, ultimul viking, cel care fusese desemnat de tatăl lui, și legat pentru totdeauna de condiția de Nemuritor și de cufărul ce adăpostea monedele.

Bile albe i-am acordat Oanei pentru simțul umorului și fazele amuzante din carte, pentru personajul Victoria care este efervescent și spumos, pe care cred ca Oana l-a iubit suficient de mult pentru a-i da o bucățică din pofta ei de viața, din nebunia ei dulce și din sufletul ei. Tot bila alba primește și pentru faptul ca nu s-a înscris în clișeele despre vampiri. A creat o poveste de la zero, te-a făcut sa înțelegi și sa trăiești. Nu m-a asaltat cu creaturi cu nume greu de reținut, mi-a ” dat” suficient timp sa asimilez ce aflasem de curând.

Am citit cartea cu mare drag și e poate prima oara, când iubesc norii plumburii în weekend, am simțit că intru mai mult în poveste, că e posibil, de după colț să apară vikingul, sau vampirul.

Felicitările mele, Oana. Prin mica ” încheiere ” ai reușit la fix, sa trezești curiozitatea pentru volumul doi!

Reclame

4 gânduri despre „Ultimul viking – Oana Arion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s